Skip to main content

Kuotes Art Talent Sebastiaan van de Venne stelt zich voor:
Hoi! Ik ben Sebastiaan van de Venne. Oprichter van Draw Slow waar ik als typografisch ontwerper op zoek ga naar de puurste vorm voor jouw verhaal. 

Jij en ik, wij maken verbinding door onze communicatie. En het geschreven woord is al eeuwen de krachtigste manier om ideeën, gedachten of emoties over te brengen. Maar hoe zorg je dat je in deze drukke wereld nog gezien of gehoord wordt? Wat maakt een goed verhaal? 

Ik houd mij bezig met deze vragen en werk zowel analoog als digitaal met tekst en het ontwerp ervan. Typografie is voor mij dé manier om jouw verhaal een ziel te geven en al mijn werk begint dan ook vanuit een ambachtelijke achtergrond in kalligrafie.

Wat wil je aanwakkeren met jouw werk op Kuotes Art?
Wat ik het liefste zou willen aanwakkeren met mijn werk is dat mensen even tot rust komen, even wat langzamer het leven op zich af laten komen. Ik probeer met de naam Draw Slow en in mijn werk altijd eer aan dit gedachtegoed te doen. Het begon, eerlijk waar, ooit als een referentie naar een Kanye West nummer maar is gedurende de afgelopen jaar gaan staan voor een houding in het leven waarin ‘slowing down’ het basisprincipe is. Een mindstate waarin je open staat voor wat er die dag, dat moment, kan gebeuren en de ruimte hebt om het te waarderen.

You can’t beat death but you can beat death in life, sometimes.

Charles Bukowski – The Laughing Heart

Jouw favoriete quote en waarom? 
Teveel om op te noemen. Momenteel ben ik erg geobsedeerd door Charles Bukowski. Een man die makkelijk weg geschetst kan worden als pessimist, alcoholist en ga zo maar door. Maar ik vind het prachtig hoe hij in het kleine de wereld ziet. 

Op eerste gezicht klinkt het erg duister maar een prachtig voorbeeld hoe het nemen van kansen, risico’s hoort bij het leven. Je kan niet ontsnappen aan iets wat zeker is maar je kan zeker vechten voor het leven. 

Jouw collectie op Kuotes:
Mijn eerste serie probeert eer te doen aan alles wat hierboven is genoemd. Het is dan echt een manifestatie van mijn werk, mijn geloof en mijn kennis die tot leven is gekomen op papier en vertaald is naar poster voor jou aan de muur. Ik hoop dat je dit kan voelen wanneer je ernaar kijkt en iets daarvan kan meenemen in de dag die voor je staat. 

Waar kunnen mensen meer van jouw unieke kwaliteiten zien?
Connect vooral via Instagram @drawslowhomie . Ik gebruik het vooral als een visueel schetsboek waar ik je meeneem in mijn ontwikkeling als kalligraaf. Verder is er een nieuwe website ‘under construction’ op www.drawslow.nl waarin ik meer commerciële uitingen wil laten zien.

✓ Gratis verzending
✓ Binnen 3 tot 5 werkdagen in huis
✓ 150+ unieke ontwerpen
✓ Achteraf betalen mogelijk

De waardering van kuotes.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 22 reviews.