Skip to main content

Kuotes Art Talent Niels Vrijdag stelt zich voor:
Na in 2016 te zijn afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie te Rotterdam ben ik mijn eigen grafisch ontwerp praktijk begonnen. Afgelopen jaren heb ik mij voornamelijk gericht op typografisch ontwerp. Mijn werk kenmerkt zich dan ook door een uitgesproken gebruik van ‘letters als beeld’.

Wat wil je aanwakkeren met jouw werk op Kuotes Art?
Ik wil graag dat een kunstwerk de kijker uitnodigt, of zelfs uitdaagt, te lezen. Op het eerste oog mag een quote dus best opvallen. Wanneer je de aandacht van de lezer hebt zal de boodschap zich ontvouwen. Voor Kuotes Art maak ik dan ook graag uitgesproken en daadkrachtig werk. 

“Don’t think about art, just get it done.”

Jouw favoriete quote en waarom? 
Dit zegt naar mijn idee iets over een zeker arbeidsethos, en de mentaliteit van het maken. Wees niet bang iets de wereld in te sturen en laat anderen bepalen of het goed of slecht is. Dit geeft de kunstenaar ruimte verder te gaan met een volgend werk. 

Jouw collectie op Kuotes:
In mijn serie voor Kuotes gebruik ik typografie op een illustratieve manier. De letters vormen tezamen het beeld. Op deze manier gebruik ik niets anders dan de quote zelf. Zo probeer ik in elke tekst of uitspraak een invalshoek te vinden om de compositie van letters iets te laten zeggen dat aansluit bij de quote.

Waar kunnen mensen meer van jouw unieke kwaliteiten zien?
www.nielsvrijdag.nl
www.instagram.com/niels_vrijdag/

✓ Gratis verzending
✓ Binnen 3 tot 5 werkdagen in huis
✓ 150+ unieke ontwerpen
✓ Achteraf betalen mogelijk

De waardering van kuotes.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 22 reviews.